Thursday, December 31, 2009

>> 31 DECEMBER<<





with my ukm best friends..
teha, yuni, ima, shah, liya, fiz, wan(yg amik gmbr), bani+k.amy..
terima kasih..=)
walaupun xdpt bersame family spt slalu pd trikh ni tp bersama kamu semua buat kita rase sgt gembira... kali kedua bersama kwn2 d ukm pd hari istimewa..





satu tarikh yg sangat bermakna dalam hidup aku..
pada tarikh ini telah dilahirkan seorang puteri yg sgt comel.. hehe..
telah d lahirkan lbih kurang pukul 8 mlm ++.. da nk thun baru da mstu..
xsabar nk lihat dunia kot.. huhu

terima kasih buat mak n ayah yg byk sgt berkorban utk anakmu ini..
buat satu2nya abg kita terima kasih juga..
pengorbanan abg utk satu2 nya adik perempuannya ini sgt brhrga..

thun ke 2 melalui tarikh ini tanpa family d sisi..
walaupun jauh tp kasih syg mereka membuatkan mereka sntiase dekat d hati ini..
tp dgn adenya sahabat2 yg sgt baik d sini, membuatkan kita rase gembira..
mereka buat kita happy sgt2..
sbb tu kita syg mereka semua..
terima kasih sahabat2 ku semua..
istimewa utk teha, shah, yuni, ima, liya. harfiz, wan, bani + kak amy.. n sume yg wish..
terima kasih jugak utk kek yg sedap mlm tu..
kenangan kita bersama xkn pernah kita lupa..insyaALLAH..
smg ALLAH memanjangkan umur kita semua agr dpt bertemu lg dgn tarikh ini pd thun 2010..
smg ALLAH memakbulkan doa2 kita semua.. Aminnn.. =) <3

Saturday, December 19, 2009

>> kisah aku n 4 lelaki .. sape yg ke 5..????

tjuk panas ni.. huhuhu.. 4 lelaki...?? ramai gak tu.. sape la mereka yer..
nk taw bc la smpai abes.. hehe.. kisahnya bermula begini.. haha cam serius jer.. lelaki pertama dalam hidup aku adalah... jeng jeng jeng...................
mmmmmmmmmmmmm sape agak2nyer.....????
dia adalah Ayahku.. hehe..
saat aku dilahirkan tentunya memberikan kegembiraan.. seruan Iqamah kedengaran d telingaku..
dari seorang insan yang ku panggil AYAH.. pengorbanan ayah terlalu besar.. akn ku syg ayah seperti ayah sygkn aku..

lelaki yg ke 2.. sape pulak ek..??
yg ke 2 adalah.....................
ABANG......
abg mane lak ni..??hehehe...
tentulah abang kesayangan.. satu2 nye abg aku..
seorang yg sgt baik n sygkn adiknyer ni..
sbb tu la aku sygkan dia juga..=)

yg ke 3 pula adalah......
IKI.. sape ni...???
hehehe.. dia adalah adik aku yg 1st...
teman bergaduh mse kecik2 dlu.. da bsr da x gduh2..
klu gaduh pon dgn yg sorg lg tu.. hahaha..

yg ke 4...???
ADIk.....
adik aku yg ke 2 n yg last..
dia baik n rapat dgn aku..
segala rahsie aku dia nk korek.. hahaha..
bdk kecik tu la yg sllu cari gaduh dgn aku..
bile aku membebel mulalah dia tu membebel jugak.. hahaha

merekalah insan bernama lelaki yg mewarnai hidupku..
emak org yg pling rapat dgn aku..


ehhh..?? ade yg ke 5..???
hahahahaha.. yg ke 5 pulak sape... ???
emmmm. yg ke 5 biarlah rahsie.. huhuhu..
laaa tentulah suami aku kn.. hahaha.. tp aku xkawin lg la..hehehe...
insyaALLAH klu pnjg umur n ada jodoh akn ade la yg ke 5 tu..
klu tak.. xde la..
sape orgnye... ??
tahu tak..?? mst xtahu kn..
sbb aku sendiri xtahu..
hanya ALLAH yg tahu segalanya...

Saturday, November 7, 2009


LOVE..??
ada apa dgn love tu..????
ada rahsia disebalik LOVE tu.. huhuhu
biarlah ia terus menjadi rahsia..
walau ape pon..
kita nk ucap terima kasih pada seseorang hamba ALLAH ni..
sebab dia jmpe kita punya kunci..
terima kasih byk2..

tapi......
simpankanlah dulu kunci tu baik2..
jgnlah hilangkan..

kita hanya merancang..
tapi ALLAH yg tentukan segalanya..
setiap yang berlaku itu ada hikmahnya..
ALLAH lebih tahu apa yang terbaik untuk hambanya..

- S A H A B A T -

yang atas tu bestfriend sejak 06..(sbb knl time tu)
susah nak jmpe kwn yg btul2 serasi dgn kita kn..?? bersyukur kenal dgn sahabat2 semua..

ni pulak pic f6 06/07 smka bandar penawar.. the best batch.. hehehe,,




yang bwh ni student JPDK 08/09 UKM-time sem 2 08/09..
kitorang semua rapat mcm satu family..


yg bwh ni pulak sahabat2 yg pling rapat d UKM- sme fak, sme klej..
ad lg 2 org tp xd dlm gmbr ni.. huhu..
sahabat2 lain pun semua baik2..
bersyukur kenal kamu semua..
thanks sudi jd kwn kite..=)



> UNTUKMU SAHABAT-SAHABATKU<
created by: pikoq.. 3.50 am..11/10/09 (lawa tarikh ni)

semalam, hari ini dan akan datang..
bersamamu sahabat terlakar pelbagai kenangan..
akanku bingkaikan d dlm hati..
agar ku ingati selalu..


bersamamu sahabat ku belajar erti persahabatan sejati..
tanpa sahabat d sisi, tentu hidupku sunyi..
satu masa nanti,mesti ku rindu gelak tawa dan gu
rau senda sababat2 ku..
sbb itulah kubingkaikan kenangan2 bersama agar dapat ku tatap selalu..

satu kata terungkap indah..
itulah dia sahabat dan ukhwah..

jalinan ukhwah antara kita semua, mengukuhkan tali persahabatan..
membuahkan kenangan yang manis..
menimbulkan kasih sayang yang erat..

terima kasih sahabat..
kerana membuat aku gembira..
kerana membuat aku bahagia..

sentiasa bersama d kala susah dan senang..
bersama menempuh ranjau2 kehidupan..
walaupun kadangkala terpaksa menempuh laluan berduri, jalan berapi..
walaupun cuaca panas, cerah, hujan, ribut n taufan melanda..

maafkan aku..
andai membuat hati terasa..
andai pernah terlepas kata..
andai ada janji yang tak tertunai..
andai ada tanggungjawab yang terabai..
aku hanyalah insan biasa yang xsempurna..

namun d hati ini..
hanya tuhan yang tahu..
segala apa yang aku rasa..
walaupun tidak dapat d kongsi semuanya bersama..
biarlah aku berkongsi segala yang manis..
yang pahit biarku telan sendiri..

walau apapun yang berlaku..
kuharap..
ukhwah ini akan terus tersimpul erat..
kasih sayang antara kita semua mesti terus dibajai..
agar sentiasa tumbuh subur..
bak pokok yang dijaga rapi..
INSYAALLAH..
ukhwahfillah abadan abada


Friday, November 6, 2009

>> H A T I <<


apakatahatiaku..

bila da tajuk blog apakatahatiaku..
mestilah ada tema hati..
bukan ape.. sbb nk tnjukkan hati la.. hehe..
nak letak hati sndiri xbleh la..
hati ni biarlah tetap disini..
KUNCI..tanpa gangguan.. huhuhu..

ada apa dengan hati..???
macam2 ada..
segalanya bermula dari hati..
hati punca segala kebaikan n keburukan..-niat la kan-

apakatahatiaku..
tentulah dari apa yg lahir dari hati..
tentang banyak perkara dalam hidup ni..

macam2 kata dikaitkan dengan hati kan..??
suka hati.. sakit hati. besar hati.. kecik hati.. makan hati.. busuk hati..
hmmmmmm buah hati pun ade.. hehehe..
sbb dlm hidup ni bergantung pada hati..
kalau xde hati semua xjd.. btul x..??

so.. hati yg kita ade ni jagalah ia baik2..
jgn biarkan ia ternoda dengan titik2 hitam..
berhati2lah dlm setiap ape yg kita lakukan..
beribadahlah kepada ALLAH dgn hati yg ikhlas..