Friday, December 31, 2010

memory 31 dec 2010 ....



Alhamdulillah..
hari ni genap umur aku 22 tahun..
tahun akhir di ukm.. mgkin last smbut birthday dgn kwn2 baik.. huhuhu
sedihnye rase...

thanks shbt2 baik aku yg wat surprise mlm td.. sgt2 terkejut
n xsgke..
pandai kwn baik aku si teha tu berlakon ye..
ajk ak teman g fak amik br
g..
tup2 trun2 tgga dyorg nyanyi..
dgn sorg tu bw kek.. rse mcm nk lari trus naik tgga mse tu.. terjelupuk jatuh kat tangga..
huhuhuhu...
rse nk nangis pun ad.. terharu sgt...
rase menggigil satu bdn.. tgn n kaki meggeletar je rse.. terkejut sgt..
kt syg korang semua... terima kasih byk2 ..
smg persahabatan kita akn terus berkekalan dan sentiasa d redhai ALLAH...
insyaALLAH..





terkesima sebentar.. gegel kaki. huhu


ni la keknye.. sedap,,, yummyyy...



geng2 dkwah aku yg spoting n giler2 mmhg best..
happy dgn korang semua..
akn ku smpan segala kngn bersama...

2010 bakal melabuhkan tirainya..
segala kenangan akan terus tersimpan d dalam hati...

sekali lagi ku ucapkan terima kasih buat semua yang wish my birthday..
smh kt sntiasa d bwh rhmat Ilahi..

salam sayang dr ku utk semua..
love u all ...

Monday, December 27, 2010

Dambaan Cinta


korang mesti pernah dengar kan lagu ni..??
dambaan cinta by didi cazli..
lagu ni ad someone suh aku dengar..
sedih ble dgr lagu ni.. bleh nangis taw.. hehehe..

Ungkapan kata selindung hasrat nan di hati
Andainya ditafsir terserlah makna yang tersembunyi
Renungan mata bukan pandangan biasa

Bertahun andai terjalin hingga waktu ini
Gurauan mesra menghiasi masa kita bersama
Semakin berputik perasaan ini

Kini baru ku sedari
Selama ini kau ku sayangi
Andai bukan itu hakikatnya
Mengapa rindu yang ku rasa

Mungkin tiada ku fahami
Tidak dapat ku nafikan lagi
Beban rahsia kian membakar diri

Kalimah cinta selongkar renungan dicipta
Mungkinkah dibiar terdampar
Kasih tak kesampaian
Naluri bisik bukannya dambaan cinta

Kini baru ku sedari
Selama ini kau ku sayangi
Andai bukan itu hakikatnya
Mengapa rindu yang ku rasa

Mungkin tiada ku fahami
Tidak dapat ku nafikan lagi
Beban rahsia kian membakar diri

Ikhlas ku nyatakan
Kau yang ku sayangi
Kau yang ku cintai
Walau tak mampu ku miliki

Ingin ku luahkan
Mungkin satu hari
Kan terbuka pintu hati
Dapat juga kau terima
Diriku akhirnya

Ikhlas ku nyatakan
Kau yang ku sayangi
Kau yang ku cintai
Walau tak mampu ku miliki

Ingin ku luahkan
Mungkin satu hariKan terbuka pintu hati
Dapat juga kau terima
Diriku akhirnya


klu belum dgr, dgrlah.. best taw..

satu kisah dalam hidup..

thanks pada org yg suh kt dgr lagu ni..

Monday, December 20, 2010

kini kembali.....

Assalamualaikum...
lame bercuti kan.. 5 minggu.. so sepanjeng tu la mls nk edit blog.. hehe..
emm cmne cuti ni..?? mesti best kan.. dpt jmpe insan2 tersayang...
mcm2 kenangan tercipta..

d saat cuti tu juga aku ni jd sakit.. hahaha..
sakit rindu.. hehehehe.. ngade2 je kan.. tp xtawla.. perasaan tu xleh nk d buang..
mane2 aku pergi ade je bayangan dia.. huhu.. pelik aku..
aku ada baca la beberapa buku ttg cinta.. byk input berguna aku dpt..
bila pikir2 balik btul gak la apa yg ak baca tu.. tapi.....ntahlah.... just wait n see la apa akan berlaku seterusmya..

ALAMAK !!!! latihan ilmiah xsiap lg.. byk lg xbuat ni... huhuhuhu..
takutnye....
mls pun ade.. tp nk wat cmne....
klu nk grad kene la buat... insyaAllah.. kerana Allah aku akn siapkan ... demi utk Islam.. tajuk pun ttg Islam.. doakan kt ye kwn2..

Sunday, November 14, 2010

balik kampung ...


saat aku menulis d blog ni. sedang menunggu abg aku dtg..
smg perjalanannya selamat semuanya dan d permudahkan ..
time ni aku duk ber"fb".. kwn2 sume da alik so xmeriah la fb ni..
agaknya nnt ble msing2 da grad mst lg jrg on9 ek.. emmm..

mmg la seronok nk balik ct 5 mggu tu.. puas la gak duk uma nnt.. tp hajat d hati nak balik sni awl sbb nk setelkan urusan wat tesis.. nk kene cntct Jabatan hal ehwal org asli (JHEOA) n pihak2 yg berkaitan.. smg Allah permudahkan segala urusan aku..

juga perlu berjauhan dgn insan yg aku syg.. wlupun satu negeri tp jauh la gak kan ..huhuhu.. dia pun nga sibuk siapkan tesis.. smg d permudahkan juga segala urusannya..

kamu semua doakan perjalanan saya selamat smpi ke destinasi.. insyaAllah..
ok la.. jaga diri baik2..
salam...

Sunday, November 7, 2010

...I - CITY ....





sempena cuti seminggu sebelum sambung exam.. seperti biasa la kami geng2 mesti ad je plan.. hahah.. ape lagi kalau bukan berjalan ber"poyo-poyo" hehehe..
satu mlm pd 5//11/2010 kami berjalan g i-city.. sebenarnya da penah g sebelum ni dgn 2 org kwn.. tapi seorang sahabat baik aku ni nak bawa akk die, so aku pun g la sekali.. saje jln2.. nek satu kete 5 org, aku,teha, kak ika, iemah n yuni.. satu kete lg pun 5 org gak.. kami memulakan perjalanan lebih kurang kul 9.45.. sampai tersesat jalan.. terbabas simpang.. xperasan semua org.. jauh kami berjalan.. hahaha.. tp bak kata pepetah jauh perjalanan luas pemandangan.. dapat pengalaman.. klu x xtaw pun jln2 situ.. hehehe..



pehhh.. rami sgt org mlm tu.. al maklumla cuti deepavali.. sesak giler jln.. mmg xbest la sbb rmi sgt.. tgah2 syok kami berjalan n bergambar, tiba.............. angin kuat sangat..mcm nk terbang rasenye..debu2 masuk mate.. pastu hujan tibe2 turun .. sekelip mata je tempat tu jd lengang..
parking pun mulai kosong.. kejap je terus sunyi tempat tu.. huhuhu..
kami pun terus je balik.. g mkn.. lapoo.. sbb xmkn dlu sblum g..





balik2 je ukm kene tahan guard.. ye la a tgah mlm kot.. haha.. lawak r guard tu... guard tu mude lg.. saje je kenekan ktorg.. mintak matrik kad... tnye g mana, watpe, harga bpe n paling lawak ....
"excited sgt jln smpi kain pun terkeluar" hahahahaha.. gelak sakan ktorg.. ad la kain sorg kwn ni terselit kat pintu.. huahuahua.. nmpak jek abg guard tu.. kihkihkih...

tp hepi sgt la.. ye la dpt jln2 kn.. hehe.. len kli ad mase g jln lg.. cipta seberapa byk kenangan sebelum masing2 berpisah...huhu sedih la pulak..
ok2 cukuplah smpi sini.. kt smbung study ea utk last pper 10/11/10 ni..


Thursday, November 4, 2010

02102010... Birthday surprise !!

Assalamualaikum pembuka bicara , buat para blogger yg sentiase ceria.. hehehehe..
emm kali ni nak cerita satu pengalaman best...
sebenarnya benda ni da lme aku n imah rancang.. mse prktikel lg.. tp sbb msing2 bz so tertangguh la n berjaya d realisasikan pada 2/10/2010...
birthday surprise utk kwn2 baik yg lahir bln 5 (time prktikel n ct sem )
WAN AHSANI (13/5)... SHAH (18/5)... YUNI (26/5) dan bln 7 (LIYA 30/7) juga KAK LIN (5/7) n bln 5/11 becoming (AZAM)...

aku buat kek sendiri taw.. pandai kan... hehe.. xsedap pun.. sbb resepi sendiri ntah pape jek.. tp ok la ble org ckp sgt sedap.. aku ad bg kat bdk chinese kat lobi tu pun dyorg ckp sedap.. hehehe... (bajet terer r.. haha)... xde la.. sebenarnye senang je wat kek tu.. resepi RAHSIA.. huhuhuhu.. eh.. xbaik kedekut.. sape nk taw gtaw la kt... jgn segan2.... thanks pd teha n iemah sbb tlg kt..


ni "KEK KASIH SAYANG" istimewa utk kwn2..




ni "jemput2 senyum" n "roti telur bahagia"



emmm agenda pun bermula mlm tu.. mcm2 hal sbnrnye berlaku mlm tu... aku pun tibe2 bleh nangis.. sbb.... xperlu la d ceritakan d sini.. huhuhuhu.. ok lupekan... tu semua dugaan.. tapi korang mmg kwan2 yg sgt baik utk kt.. selalu membantu bila kt perlukan pertolongan..


sayang kamu semua...
dr kiri (kak lin, liya, iemah, kak mawadah n teha)
yuni n wan tida dlm gmbr..aku duk depan..



sesebuah persahabatan tak selalunya akan bahagia kn.?? kdg2 Allah uji dgn bermacam dugaan.. itulah yg kami alami... tapi ape pon thanks sgt2 pd kwn2 yg dtg mlm tu utk menjayakan misi aku...

"teha, iemah, yunie, wan, liya, kak mawadah, kak lin, shah, bani, azam, enal n pie"
TERIMA KASIH


KAMI yg gila2 mlm tu.. lepas kepenatan maraton n bersukan... take a pic...
SMILE (*_<)
aku hadiahkan "KEK KASIH SAYANG" utk korang semua.. hasil dr air tangan aku.. rasenye xla sedap mcm yg kat kdai.. tp aku da cbe wat yg terbaik...
juge ad jemput2 senyum n roti telur bahagia....

minta maaf jika ad sebarang kesalahan n kekurangan.. mcm2 yg x duga telah berlaku... tp Alhamdulilah segalanya berjaya di atasi...
semoga ukhwah persahabatan kt d redhai n terus berkekalan... kenangan malam itu sangat indah .. kenangan manis akhir sem 5.. aku tentu akn rindu saat2 mcm tu.. tahun dpn semua da berpisah.. jauh... tp kawin nnt jgn lupe jemput (hahaha ingat kawin je ek)...

kenangan salji tepung, hujan air n maraton sgt best... happy n release tension beb.. huhuhu...
ok la.. setakat ini dulu laporan saya pada hari ni.. ad satu paper lg exam ni,, 10.11.2010.. metodolgi dakwah muslim... good luck tuk semua dak2 dakwah08... love U all..

*teringin nak wat birthday surprise untuk seseorang... tapi...... adakah niat ni berjaya dilaksanakan... mungkin ya mungkin tidak..... tp walau apepon aku doakan dia sentiasa bahagia dgn kehidupannya n sihat selalu.. aku ttap ad di sni...*

Thursday, October 28, 2010

masanya hampir tiba........

sedang asyik study sorang2 for final exam ni saje je tengok2 folder yg ad pic2 kngn spnjg d ukm...
waaaaaa....=( sedih rasenya tibe2..
rasenye korang taw sbb ape.... huhuhu
sbb tinggal satu sem je lg rupenye kt kat ukm ni....
mcm tak caye je kn.. jap je rasenye.. mcm br smlm kt jmpe..
mcm2 kngn yg tercipta .. especially bersama geng2 dakwah 08.. batch yg paling best bg aku kat ukm nii.. heeeeee... kwn2 yg baik, spoting n ceria sntiase.. walupun kdg2 xsependapat n sehaluan tp ukhwah antara kami erat.. mcm2 cerita antara kami semua.. kat kolej pun same..
byk cerita yg terjadi, mcm2 kisah yg terpatri d hati n akn d ingati...

d sini aku belajar erti sebuah persahabatn...
aku belajar erti sebuah percintaan...
aku belajar erti sebuah pengorbanan...
aku belajar erti kesungguhan n kerajinan..
mcm2 lg yg aku belajar...
mcm2 jenis n ragam kawan2 aku jumpa...


kembali kpd tajuk.. huhu
so... ape lagi kwn2 ku sekalian..
kita cipta la seberapa byk kenangan, cerita n memori bersama...
tahun depan dengar2 cite ramai lak cosmate yg nk kawin.. bagusla..
ALHAMDULILLAH... smg sgala urusan d prmudahkan..
aku...????????????
hahahahahaha
insyaALLAH... klu ad jodohnya tu akn dptla kad jmputan dr aku..
doakan la yg terbaik utk aku..
aku tgah tggu someone ni.. hahahha.. xde la... aku tggu gak ni sape la calon suami aku nnt kn.. hehe... just wait n see la.. hahaha.. ape la aku merepek ni,,,
tp btul la.. wat mse skrg xnk pikir dlu soal ni.. nk fokus bljr dlu.. andai ada jodoh aku dgn dia Alhamdulillah... aku suka sgt.. tp andai antara kami xd jodoh nk wat cmne..
aku xprnh putus berdoa agar aku d temukan dgn org yg bnr2 dpt menjadi IMAM dlm hdupku.. huhuhu..
aku nak bahagiakn mak n ayah ku dlu... aku nk balas jasa mereka...
aku nk mereka gembira dgn kejayaan ku.. insyaAllah..
aku nak capai apa yg aku citakan selama ini.. banyak tu cita2 aku.. haha...
rilex.. slow2.. rezeki ad d mne2..

ok la. duk merapu ntah pape jek.. saje jek.. tgah study ni sbnrnye.. tp hati ni bermasalah sikit.. asyik rindu jek.. huhu.. ape ubatnye ek.. rindu kat sume insan tersayang.. klu blh time ni nk mereka semua ada dpn mata.. tp apakan daya.. jarak memisahkan.. tp....
mereka semua sentiasa ad dlm hati ni.. bersama ku kemana saja..sentiasa ku sebut dalam bisikan doaku..

wat semua kwn2 good luck tuk paper seterusnya.. wish u all the best.. love u all..
take care.. smile always... salam...

Tuesday, October 26, 2010

jom lumba lari.... 1...2...3.... go!!!! yeahhh...

1..... 2..... 3...... go !!!



1.....2.....3..... go !!!!!

bermulah pecutan terakhir menjelang hari peperiksaan di UKM bagiku..
aku akn terus berlari.. berlari dan berlari untuk sampai ke garisan penamat..
mungkin masih jauh tapi aku akn cuba dan berusaha selagi aku mampu..
perjalanan hidup seorang insan tidak pernah terhenti selagi hayat masih dikandung badan..
so.. teruskan perjuangan anda..
selangkah demi selangkah menuju Al-Falah demi mencari dan mendapatkan keredhaan ILAHI.. insyaALLAH..
  1. 27/10/2010 (12pm) - PSIKOLOGI MASYARAKAT ISLAM
  2. 29/10/2010 (8.30am) - TEKNOLOGI MAKLUMAT DAKWAH
  3. 31/10/2010 (12pm) - ADAB AL-IKHTILAF
  4. 1/11/2010 (3.30pm) - KAUNSELING ISLAM
  5. 10/11/2010 (8.30pm) - METODOLOGI DAKWAH MUSLIM
maka di saat2 akhir ni barulah bertungkus lumus menghafal dan membaca semua nota..
selalu baca jugak tapi cuma kali ni lebih serius..
lagi seronok study sorang2 dalam bilik daripada study ramai2..
study group perlu juga bila ad yang xfaham..
kalau study ramai2 xleh nak fokus..
yela tgok org semua khusyuk study akn mengganggu konsentrasi kita.. huhu..

ok.. selamat maju jaya kepada semua sahabat terutamanya dakwah08 modul kauseling, pengurusan dan komunikasi .. bitaufiq wannajah... smg d permudahkan urusan oleh ALLAH..
GOOD LUCK !! JIAYOU!!!..

salam jihad semanis perjuangan



Monday, October 11, 2010

UKM - SEKINCHAN - Sg.BESAR - UKM ..

bermula pengembaraan kami..


9/10/2010 (sabtu) -11 pagi --> bertolak dari ukm dgn kerete bersama teha, huda n Qib ke kg asam jawa parit 11 pasir panjang, sekincan selangor D.E....

pukul 2 ptg smpailah d rumah kwnku Mariatul Qibtiah (Qib).. sampai2 je mak qib da siap masakkan asam pedas.. sedap.. ad pulak tempe goreng emm lagilah.. tu la selera jawa.. mmg mantap.. pastu rehat2 jap.. paling best ad baby name dia halimi.. ya ALLAH comel sgt.. tembam pipi die .. geram aku tgok.. hehe..


ni adik bongsu qib, halimi.. br 7 bulan..


kul 5 ptg g jln2 kat tepi laut.. time tu air tgah pasang n ombak kuat memukul pantai.. seram , tapi boleh pulak ktorg duk minum2 kat kdai minum ats laut tu.. hehehe.. ape lagi ktorh pun mulakan sesi fotografi.. hahaha.. pastu g jln2 kat sawah padi yang sedang menghijau..wahh.. Alhamdulillah sungguh tenang ku rasakan.. 1st time g sawah masetu.. huhu.. Subhanallah.. alangkah indahnya ciptaan Tuhan.. da mgrib n kami pun balik.. malam tu lepak2 tgok tv.. layan cite kat tv3 tu, cinta musin luruh.. best pulak da lme da lyan tv sgt.. hehe..








ni pulak pantainya .. air tgah pasang n mengganas..



ni la sawah padinya.. sedang menghijau..




10/10/10 (ahad)---> esoknye pg2 pas sarapan g ronda2 kat sawah, nak tgok org2 keje sawah.. pastu singgah kat satu tmpt ni, ade sorg makcik namenye Che' Lia.. tgah menyulam padi ( klu xsilap la) hehe.. kami g la bual2 dgn dia.. konon peramah la.. haha.. pastu dia ajk g umah dia dkt situ.. kami pun masuklah.. dpt mkn ketupat palas n rendang.. emm sedap.. dgn teh 0 panas n kuih kapit,, hehe.. org ckp rezeki jgn d tolak.. huhuhu.. tu la namenye rezeki.. teringin nk mkn last2 Alhamdulillah dapat gak...
balik dlm kul 10 lebih ktorg siap2 n mak qib masakkan rojak.. mkn la dlu.. pastu g kenduri kawin umah mak anjang coursemate ktorg ( sh) kat kg sg limau n g uma coursemate ktorag ( zahrul) kat kg sri aman, sg besar..

smpi2 kat uma mak anjang sh adik dia si ami tu tgur.. dia ckp "nape kak iqa xdtg uma raye.. aritu ckp nk dtg" hehe sorry dik jauh la.. huhu.. rndunye kat dak2 tu.. dapat peluk n cium dak kecik 2 org tu.. melepaskan rindu.. jmpe mak dia. opah dia n makcik2 dia y len.. nk g uma dia xsmpt la.. xpe la ye len kli nnt time dia kawin ktorg g ramai2.. hehehe..

pas mkn2 ktorg grak g umah si zahrul ni.. bkn dia kawin tp abg dia.. xlme lagi turn dia la kot.. haha.. insyaALLAH.. si ami n sofia tu nk ikut ktorg n ktorg pun bawalah.. punye la si sofia tu manjenye dgn aku.. xnk jln nk aku dukung.. mkn pun xnk org lain suap, nk aku jugak.. haha.. tp best sgt layan bdk2 tu.. ( da ad ciri2 seorang ibu ni) hahaha.. insyaALLAH.. xlem lg la kot.. hehehe.. berangan jek.. bljr pun xabes lgi.. keje pun lom ade..haha.. tiba2 tgah mkn si kecil tu nk terkencing, dia xpakai pampers, so aku asyik pesan klu nk kencing cakap taw.. masa tu br nk mkn, da aku cpt2 bw msuk uma n cr bilik air.. haha.. mcm bw ank je msetu rasenye.. hehe.. pas mkn lepak2 dgn dak2 len yg dtg ( adik beradik angkat sg berangan n mak angkat dyorg dr jhr)..
pas lepak2 tu kami pun pulang ke rumah qib semula..


ni kat uma mak anjang sh..

..

ptg tu kepenatan masing2 tertido.. ptg2 tu g round2 sawah lagi.. haha.. menikmati keindahan petang..

mlm tu kul 9 mlm kami bertolak balik ukm .. sblm balik dpt mkn pecal , sambal sotong n laksa .. hehe byknye aku makan semenjak dua menjak ni.. huhu nape ek..?? sllu mkn skit jek.. papelah.. selagi ad rase nk mkn mkn jek.. hehe..

dlm kul 12 sampilah aku di bilik k19c406, IZISh..penat .. wlupun bkn aku drive.. aku berani cme aku xyakin, takut n org pun xcaye dgn aku nk bw.. hahaha.. bw ank org len tu .. bahaya klu ape2 berlaku nnt.. klu aku sorg2 je xpe la..Alhamdulillah segalanya selamat.. maka berakhirlah percutian kami.. xpuas lagi sebenarnya tapi nnt la lain kali smbung jln2 lg.. hehe..

and NOW --->>> time tuk siapkan segala kerja n assignment yg tertangguh.. 2 mggu lg nk exam. so prepare la apa yg patut.. thanks a lot teha, huda , qib n family qib.. insyaALLAH ad masa pnjg umur nnt kt jmpe lg.. ok jom kita siapkan kerja... jgn main2 n jln2 jek.. hehe..

Saturday, October 9, 2010

Nak jadi APA..????????/

persoalan ni aku tujukan untuk diri aku sendiri...
nak jadi apa haa???
da masuk tahun akhir kat ukm ni.. sem depan sem last, insyaALLAH.. aku harap dpt tamatkan pengajian dgn jayanya..aminn..

tapi persolan ini sering tertanye2.. kwn2 pun fikir yg same.. nak jadi ape ek pasni..?? dr dulu lg aku minat pendidikan, konon nk jd cikgu, tp sampai interview je.. pastu xdpt smbg degree pendidikan n masuklah aku ke UKM ni.. tp xpe, aku xmengalah, niat nk jd ckgu tu ttap ade, may b aku leh amik KPLI or JQAF pasni.. aku harap2 sgt ade rezeki dlm bdg tu.. klu takde pun xpe la.. mgkin bukan rezeki aku, ALLAH lebih tahu apa yg terbaik untuk kita kan..??

mgkin klu ak xjd ckgu tapi dpt suami seorang cikgu ( haha berangan jap).. mgkin jugak kan... insyaALLAH.. kt xtaw apa akan brlaku pd mse akn dtg.. kt hnya merancang.. klu blh kerja tu aku harap ada la perkaitan dgn apa yg aku belajar kat ukm ni.. klu kene anta kat sabah n sarawak..?? kwsn pedalaman..?? kg org2 asli..?? hmmmm insyaALLAH.. rezeki ada kat mane2.. yg penting niat keje yg ikhlas kerana ALLAH..

ALLAH is the only ONE..


Thursday, September 30, 2010

Happy Birthday ABANG.. !!!

selamat hari lahir utk abang yg tersayang..
I LOVE YOU... hehehehe...
arini ari lahir abg aku yg ke ......
25...
da semakin tua nampaknye abg..
wlu ape pon sy ttp syg abg...
ala xdpt nk kenekan abg dgn tepung or telur.. hahaha.. tggu len kli la yek.. hehehe..

emm ari gak sesuatu yg x disangka berlaku..
aku jmpe dgn someone yg da lme ak teringin nk jmpe n knl.. hehehehe..
seorang gadis yg sgt manis n comel... hehehe.. biarlah rahsie sape orgnye..
xsgka lak dpt jmpe dia td.. kebetulan... patutla hati rse semacam jek..
n dgn die td pon ad someone gak... huhu.. dr pg tu ak bad mood.. smpi dlm kls org xbrani nk tgur aku sbb aku masam mencuka jek.. tp balik2 kls tu rse happy je.. dia mmpu buat aku ceria n tersenyum.. ble tgok senyuman dia td wat aku rse tenang n happy...
thanks... =)

Tuesday, September 21, 2010

~~ Hari Bahagia~~

1 Syawal 1431 H = 10/9/2010 ....

Seperti yg pernah ku katakan sebelum ini, satu sejarah bakal terjadi dan ia telah menjadi realiti.. Alhamdulillah segalanya berjalan dgn baik n lancar wlupun ada beberapa kelemahan sbb bru 1st time buat.. Hari Keluarga Allahyarhan Hj Dasal + Allahyarhamah Hjh Kasminah telah berjaya di adakan.. dgn berkat kerjasama semua pihak.. seramai 111 ahli dpt d kumpulkan.. ahli bakal bertambah dgn kehadiran orang2 baru.. menantu, cucu n cicit n seterusnya la.. sangat seonok n bahagia.. dpt berkumpul dgn sume sanak saudara.. beramah mesra.. yang jauh di dekatkan.. yg dekat di rapatkan.. yang rapat dieratkan.. yang erat dimesrakan n terus dikekalkan... insyaALLAH majlis spt itu akn diadakan lagi..

menu petang tu soto, sup, mi rebus n mlm pulak wat BBQ.. sedap taw.. tukang masaknya mak cik aku la.. cik su... mak, aku n 2 org spupu aku la yg tlg memasaknye..



majlis tahlil n ramah mesra sanak saudara..

majlis makan2 n cabutan bertuah...

Thursday, September 2, 2010

kenangan 1 september 2010

setiap hari ada saje kenangan yang tercipta..
1 /9/2010 hari rabu.. hari lahir mak kt..
selamat hari lahir mak.. akak syg mak.. akak akan sentiase doakan mak..
mlm tu aku n the geng buka pose same2 kat cafe kiz.. liya msk..
aku, teha, imah, yuni, liya, wan, shah, bani, harfiz, taqiah, pi'e, enal n k.mawadah..
best sgt.. inilah kngn berbuka thun akhir kat ukm bersame..
pasni ntah ble lagi la kn..
teringin nak buka pose dgn seseorang.. tapi lom ad kesempatan.. mungkin lain kali..

pastu kami bangun seawal jam 2.30 pg utk prepare sahur lak.. menu nasi putih+ayam crispy+lain2.. best sgt.. mgkin pasni da ssah nk jmpe n sahur same2.. kenangan yg tercipta sememangnya indah bile di kenang..
kenangan pahit pula menjadi pengajaran pd mse akan dtg..
walau ape pun dlm hidup ni mmg akan di uji dgn berbagai ujian..
smg kita semua hadapi hidup ni dgn tabah, sabar, n gembira selalu..

LOVE U MAK... LOVE U SOO MUCH!!!......... HAPPY BIRTHDAY....


Sunday, August 29, 2010

aku terlalu RINDU.....



*sekadar gambar hiasan*


6 hr aku bercuti.. bermula 27/8/2010=Jumaat (nuzul Quran), then smbg sbtu, ahad, isnin class batal tp kene g kg OrgAsli bt 12 Gombak ada prgrm, selase 31 ogos cuti lagi.. rabu aku mmg xde class.. nak balik tp xleh la sbb kene siapkan proposal latihan ilmiah.. nk anta sblm cutu raye ni.. huhuhu.. xpe2 6hb nt insyaALLAH dptlah alik johor jmpe keluargaku tersyg.. rindu banget deh.. huhuhu..

macam biasela duk kat blik, hadap lptop, menaip proposal, bosan2 on9 fb, edit2 2 buah blog aku tu, ustaz faisal mst akan tnye entry2 baru nnti... emmmmm dan bila time nk tido lak wlupun da lwat tp mata sukar utk dipejam.. huhuhu.. fikiran ku mula melayang.. ingatan ku jauh terbang.. huhuhu.. hatiku rasa sayu sangat, sedih, kdg2 smpai menangis (hahaha bdk ciwek yg sgt2 manje mmg cmni).. lg2 bila teringatkan insan2 yg aku sgt sayang.... RINDU SANGAT...... =( Aku doakan mereka semua berada dlm lindungan n rahmat ALLAH.. smg ALLAH sentiasa memelihara mereka dan mereka sentiasa berada dlm keadaan baik n sihat selalu serta d permudahkan segala urusan mereka terutamanya urusan ibadah...

saat ini aku sedang menghitung hari utk pulang ke kampung halaman.. meraikan 1 syawal bersame yg tersyg.. wlupun saat itu si dia tiada di sisi namun sentiasa ada d hati ini.. bersama keluarga sudah cukup membuatkan hari2 ku indah dan sangat bermakna... 1 syawal tahun ini mugkin lebih meriah sbb insyaALLAH akn ada satu majlis bersejarah di uma arwah atok a.k.a uma yg aku duduk skrg la.. nak taw ape..??? tggu lah nek raya nnt kt cerita...emmm ada suara2 bertanye fiqa nak kawin ke..???? hahahaha... mane la dyorg dpt citer2 tu sume.. lawak betol la.. mmg la aku nak kawin tp ntah bile... hehehehe.. masih mencari jalan lagi.. huhu.. tp klu ad jodoh wktu terdekat ni... emmmmm insyaALLAH... lalalalaala... saje je wat gempak ek iqa... hahahaha.. belum sampai masenya lagi la.. msing2 nk abeskan bljr dulu.. FOKUS ap yg penting.. tp klu da jodoh xkn kemane ye tak..?? lama mane pun, jauh mane pun ttap akn disatukan juga.. huhu.. ok.... lupekan sekejap soal itu.. aku da mls nk jwb pertanyaan org.. pandai2 je buat citer.. merepek2 lak tu.. ish2... ape2 je la..

walau ape pun smg semuanya dalam keadaan baik2 jer.. ok.. jage diri baik2 taw.. jgn nakal2 ye semua.. dan buat sesiapa yg sdg berbahagia saat ini, smg anda terus mengecap kebahagiaan tersebut.. jgn sia2kan masa yg anda ade..berusaha tingkatkan iman seiring peningkatan umur..insyaALLAH..

Friday, August 27, 2010

d hari PERTUNANGAN..... i love u.. hihihi

Menanti hari bahagia.. bergelar raja sehari.. smg ALLAH permudahkan segala urusan.. smg hubungan yang akan di bina bekekalan.. smg sabar n tabah menghadapi apa jua cabaran n rintangan.. insyaAllah..


dari pihak perempuan...


dari pihak lelaki..


saat majlis berlangsung.. berdebar rasa hati..



Alhamdulillah..
akhirnya majlis pertunangan da selamat berlangsung pd 13 Februari 2010..
da lme da.. mjlis kawin pun da nk dekat kot.. tp br rjin nk tlis kat blog ni..

with Abang..

minta maaf sbb xjemput kwn2... bkn ape sbb bkn kt yg tunang la.. hehe.. tp abg kesygn kt.. tu la yg kat ats tu.. hehehe..
mesti terkejut kan bace tjuk entry ni.. hehe.. blum sampi mase kt lg la.. insyaALLAH mgkin pas abes bljr ni.. hehe.. doakan yg terbaik utk kite.. buat abg n akak smg bahagia selalu.. best juge kn ble ad kakak..

my mum n kak liza..

Wednesday, August 25, 2010

UNTUK AWAK... DARI SAYA..

created by fiqa ...
inspirasi hari ini...
ilham ni dtg sendiri..

Awak,
pertama kali saya lihat awak hati saya rasa berdebar,
tapi saya buat tak tau je,
saya rasa nak kenal dgn awak,
tapi saya tak berani,
jadi saya diam je.
sejak itu saya selalu nak tengok awak,
walaupun dari jauh,
saya tak sangka rupanya awak pun sebenarnya nak kenal dgn saya,
tapi awak cakap awak malu.


awak,
suatu hari kita telah berkenalan,
saya rasa sangat gembira dapat berbual dgn awak,
saya dapat rasakan sesuatu yang membuatkan saya rasa sangat bahagia,
rupanya awak pun rasa yang sama,
saya rasa selesa dan serasi berkawan dgn awk,
kalau ada masalah saya suka bercerita dgn awak.

awak,
suatu hari awak luahkan perasaan awak pada saya,
awak kata awak sayangkan saya,
saya terkejut sangat,
saya tak sangka awak akan cakap macamtu,
tapi saat itu saya rasa sangat gembira,
sebab saya pun sebenarnya sayangkan awak.

awak,
awak cakap awak nak saya jadi seseorang yang istimewa dalam hidup awak,saya macam tak percaya bila awak cakap macamtu,
saya menangis,
saya takut sangat,
sebab selama ni saya tak pernah berani nak menerima sesiapa yang nak berkawan lebih dari seorang kawan.
tapi, untuk pertama kalinya hati saya terbuka untuk menerima awak,
walaupun saya rasa takut sangat,
saya takut awak akan mempermainkan perasaan saya,
saya takut awak akan tinggalkan saya,
macam-macam yang saya takutkan.

awak,
saya sangat sayangkan awak,
terima kasih awak,
saya rasa bahagia dan gembira bila dengan awak,
saya harap awak akan dapat jadi yang terbaik untuk saya,
saya juga nak jadi yang terbaik untuk awak,
sebab saya cintakan awak.

awak,
walaupun kita tak selalu dapat bersama,
hati saya tetap untuk awak,
kita ada banyak lagi tanggungjawab yg lagi penting,
awak dengan tugas awak,
saya dengan tugas saya,
walau apepun saya akan sentiasa doakan awak,
walaupun saya selalu risaukan awak,
saya nak awak sentiasa sihat dan gembira.

awak,
biarlah kita berkawan dulu,
walaupun tanpa ada hubungan cinta,
krn takut ia akan melalaikan,
sbb kita tak tahu apa akan berlaku pada masa akan datang,
saya tak nak terlalu mengharap,
biarlah takdir yang tentukan segalanya,

awak,
suatu hari nanti bila kita telah mencapai apa yang dicitakan,
jika kita ada jodoh,
saya amat berharap akan dapat bersama dengan awak hingga akhir hayat saya,
saya akan jaga hati dan diri saya untuk awak,
biarlah saya simpan cinta saya ini,
cinta saya yang abadi adalah cinta pada ILAHI..
cinta saya juga untuk keluarga saya yang tersayang..

awak,
terima kasih,
maafkan saya,
saya rasa ini lah cara terbaik..
minta maaf untuk segala kesilapan saya,
serahkan segalanya pada ALLAH..
jika ada jodoh kita,
saya terima dgn hati yg terbuka..
saya berdoa semoga ALLAH memberi kita hidayah, petunjuk dan jalan yang terbaik,
semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan kita,
dan ALLAH memberkati kita d dunia dan d akhirat.

dedikasi ini khas untuk AWAK..
saya hanyalah insan kerdil yang lemah,
hanya mampu merancang tapi segalanya telah ALLAH tentukan,
kita haruslah redha menerima apa jua Qada' dan Qadar ALLAH..




Monday, August 23, 2010

Hotcool bergabung !!!!!!

hari sabtu 21/8/2010 kul 2.30 kuar dr blik..
kul 3.00 nek ktm nk g upsi jmpe geng2 baik..
kul 6.00 smpi ktm tg.malim.. klu x leh smpi awl skit tp sbb x tkr train ms kat rawang.. hahaha.. 1st time la katekan..

tggu teksi lme gile kat sne.. kwn xdpt nk amik sbb ad bbrp halangan yg dtg scre tibe2.. xpe la.. yg pnting my geng da ok dr sakitnye.. hehehe.. lawak gak ble ingat alik cite die tu.. kat ktm tu plak kene ggu dgn sekumpulan bdk2 bermotor.. takut r aku n teha, da la ber2 je mse tu.. nseb bek ad pkcik polis round2 kat situ n tggu gak la ktorg..
dlm kul 7 smpi la kat upsi tp umi n azie xde sbb g klinik.. nseb bek ad awie n seri yg jmput ktorg kat pintu masuk.. hehe so bke la dgn dia kat uma kwn seri.. after that g terawih kat surau. pas tu lepak2 kat uma azie lak .. hotcool bergabung.~~ yeah.. maka sesi luahan dr hati ke hati berlaku.. mcm2 citer.. best sgt dpt kmpul dgn geng2 aku tu.. ukm vs upsi..
pastu g uma umi lak sbb nk tdo kat sne..

esoknye 22/8/2010 bersiap2 nak alik.. b4 alik sggah kmpus upsi dlu sbb azi,umi n dayah kat sne.. xpuas lg sbnrnye jmpe dyorg.. tp nk wat cmne. kene gak alik ukm sbb byk keje n tggjwb menanti.. sedih ...=( .. xpe la.. nnt ad mse , pnjg umr kite jmpe lg ye..tp ktog xtrus alik ukm tp singgah kat uma kwn.. nek bas dr tg. malim ke sg.tengi.. lbh kurg sejam la.. jln yg berliku.. pening n mabuk aku nek bas tu.. hahaha.. ye la mcm nek roller coaster.. huhu.. pastu kwn aku amik kat sg.tengi tu.. pastu g la umah dia n buke pose kat sne.. emmm sedapnye mak dia masak. teringat masakan mak kat umah.. hehe.. best melayan karenah 2 org adik2nye. ami n sofia.. menje sgt.. yg si sofia br 2 thun. comel la.. dia pun nk ikut amik wuduk n solat sme2.. yg si akak ni drjh 1 tp da pndai da solat.. bagusnye.. aku suke layan bdk2 ni sbb aku xde adik ppuan n xde adk kecik.. hehe.. pas terawih kwn aku tu anta alik ukm.. papepon terima kasih byk2 pd mak dia sbb terima kehadiran ktorg n bke sm2.. mak dia ni baik n spoting.. huhu.. si ami ni siap pesan lg kak iqa nnt dtg la lg.. hehe.. insyaALLAH dik t ad mse n ad yg bwa akk dtg la..=)

kul 1.45 smpilah aku kat ukm.. penat giler.. perjalanan yg sgt best wlupun penat.. terima kasih sbb anta kt n teha alik.. jasamu amat ku kenang.. nnt bw la ktorg dtg uma lg.. rndu sama bdk kecik 2 org tu..hehe.. bla lg kn leh jmpe dyorg.. huhu..sementara masih ad d ukm ni..

ni la sinopsis perjalanan aku keluar dr ukm g ke upsi semata-mata nk jmpe geng2 aku.. Alhamdulillah segalenya selamat.. thanks teha,azie, umi, seri, dayah n awie.. piqa tggu korang lak dtg ukm.. hehe..

perjalanan hidup ni d truskan lg kat ukm ni.. proposal, asgmnent, blog n mcm2 lg la.. ok smpi sni je citer saya..

Thursday, August 19, 2010

Permaisuri hatiku - hijjaz

Di antara kekasih pilihan dihati
Punyai budi penghias diri
Wajahnya lembut biasan perkerti yang tinggi
Indahnya perhiasan dunia

Diantara diriku juga diri-mu
Hanya mengharapkan cinta yang Satu
Ku kan binakan mahligai impian-mu
Oh...sayang ikhlaskanlah hati-mu

Malu-mu bernilai
Kata-mu berhikmah
Hati-mu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Allah

Benarlah cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian didunia
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga

Kau Permaisuri di hati-ku
Di dunia ini engkau penghibur
Menjunjung kasih amanah Ilahi
Ku pasti akan terus menyayangi
Terima kasih ucapan ku beri
Kau hadiahkan ku cahaya hati
Ku pimpin tangan-mu oh kasih meniti hari
Semoga kita dapat bersama
Sampai kepada-Nya disyurga sana

Tuhan kekalkanlah
Permaisuri hati ku
Untuk menemani dalam mengapai cinta-Mu

Doa Seorang Kekasih....

Doa Seorang Kekasih

Artist: In-Team

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

Monday, August 16, 2010

Ramadhan bulan puasa.... jom puasa..

bulan ramadhan dtg lagi.. bulan yg d tunggu2 yg d rindu2.. sbb bln ni sgt2 mulia.. bulan yg penuh dgn keberkatan.. bulan lain pon same tp cme bln ni sbb bulan puasa.. xleh mkn , minum or buat pape yg bleh batalkan pose.. mcm2 la.. kn da bljr.. so da taw la kn.. hehe.. xperlu d cerita pnjg2 kat sni.. pas puasa.. Raya.. mcm bdk2 je.. puasa sbb nk raya.. tu dlu la.. tp skrg da bsr da blh pkir.. da pandai skit la.. dlu2 klu puase je xsbr nk abes sbb nk raya.. tp skrg da xrasa sgt cmtu.. tp excited gak nak raye sbb time tu la leh jmpe sedare mare g jln2 uma org n dpt duit raye.. hehe.. mkin bsr mkin byk la.. naseb bek xkeje lg.. hehe.. mmg mcm bdk2 la aku ni.. ptutla rmi org ckp aku xmatang2.. hahaha.. manja sgt.. haha.. sbb tu la rmi org syg.. hehe=)

tahun ni xdpt puasa kat umah, sahur n buka puasa dgn family.. sedih =( huhu.. hr last puasa je dpt puasa kat umah.. RINDU>>>>> sangat2 kat mak, ayah, abg n adik2 aku.. huhuhu.. waaaaa.. nak alik umah.. tp ... byk lagi tugas aku d sini.. xpe la.. berkorban skit.. bkn sllu pun.. lgpun ni thun last puasa kat sini.. bersame kwn2.. waaaa.. sdih lagi.. syg sgt dgn kwn2 kat ukm ni.. terlalu byk kenangan bersama.. pahit, manis, tawar, kelat, masam..sume ade..

emm da la.. mkin sedih lak rase.. papepon iqa nk ucap slmt berpuasa kpd semua kaum muslimin n muslimat.. terutamanya mak, ayah, abg, adik2 ku eki n aus, geng hotcoolku teha, azi n umi, kwn2 baik d ukm, yuni, shah, imah, liya, wan, enal, pie, k.mawad, k.lin, n sume la geng2 dakwah.. sume bdk2 dakwah 08/09/10/11 kwn baik kt.. xde yg terkecuali.. senang citer wat semua yg kenal dgn kita n wat umat Islam satu dunia..
emmm xlupe jugak wat seorang sahabat baik aku yg sgt aku syg =) selamt berpuasa .. smg apa yg kt inginkan, yg kt impikan n kt rncangkan , ALLAH akn permudahkan segalanya .. insyaALLAH.. =)

Sunday, August 15, 2010

BLOG BARU..

Alhamdulillah akhirnya satu lagi blog baruku terbina.. hehe.. blog tu khas untuk maklumat ilmiah.. lgpun sebab subjek teknologi maklumat dakwah sem ni kene wat blog.. so dgn adenya blog baru tu dapatlah d manfaatkan utk kebaikan n dakwah.. insyaALLAH.. srikandidaie.blogspot.com

Wednesday, August 11, 2010

Latihan Amali Dakwah Muslim d Johor >> mcm2 kampung ada.. =)

2/8/2010 - 8/8/2010 adalah minggu LAD kami student JPDK thun 3 d johor..kat kawasan kg air putih ulu tiram johor.. tp ble smpi sne mcm2 kg rupenye.. Ladang basir Ismail, Nam heng, sg berangan, sg jempol, sg redan,kg tengah n sume yg terlibat.. best taw.. aku n teha dpt family angkat paling muda.. so pggil abg n akk la.. xkn nk pggil mak n ayah.. xsesuai.. mereka ialah kak aishah n abg mahfudz.. dpt kenal dgn jiran2 sblh uma kak lin+abg jo n kak aida n anak2 mereka yg masih kecil.. best men dgn bdk2 tu mia, fasih, daniel n haikal..

sebelum g sne ad kem kepimpinan dan dakwah Sukarelawan ak-Falah kat Sg.Semungkis ,hulu langat.. best gak kem tu.. paling best mase kembara.. sgt mencabar fizikal n mental.. ye PACAK..!! PACAK..!! hahaha.. best sgt.. badan sakit sbb kene hempap dgn sorg kwn yg jatuh tergelincir.. aduh !!! sedap tol.. huhuhu..

Emmm setiap tmpat yg aku pergi n progrm yg aku join mst ad je peristiwa yang berlaku.. yang terbaru mase kem n LAD la.. aku nak cite la skit pasal LAD ni.. mcm2 prgrm dgn org2 kg sne.. dyorg spoting sgt.. byk sponsor makan.. tu yg best.. hehe.. bab makan no 1 wlupun sbnrnye aku ni mkn xbyk pon.. haha.. tp ad satu kes yg wat aku takut.. ad pulak sorg bdk sne nk ngurat aku.. ak xknl pon die.. tegur2 pun tak.. tp ntah nape bdk ni amik pic aku diam2 mase mlm BBQ.. geram aku.. aku wat xtaw je la.. pastu ari last berani die jmpe aku mintak no..die kate saya nk kawan dgn awk.. tp nape mst aku.. ?? rmi lg kwn aku yg die blg ngurat,,lgpun ak rse umr die br belasan thun kot.. huhu.. sorry saya xdpt bg.. bkn sombong taw dik tp saya bkn jenis suka msj2 n layan2 org.. kecuali org2 tersayang jek..=)da alik ukm ni pun bdk tu call cosmate aku suh mintakkn no aku,, ak ckp kat cosmate aku aku takut n tak suke nk layan org.. bahaye la weh.. biarla ckp aku sombong ke ape ke xkisah yg penting kita tenang dgn hidup kite n x susahkan org lain.. Ya ALLAH bantulah hambaMU yg lemah ini..

abang aku pun kene tolongla adik mu ini.. saya TAKUT.. abg aku tlg gelak ade la.. huhu.. bkn xnk kwn tp org2 yg nk kwn tu selalu nak anggap aku lebih dr kwn.. mane boleh.. aku TAKUT.. Aku xnk bg harapan pd org.. ckuplah aku menunggu harapan.. Aku harap petunjuk yg aku dpt tu la yg terbaik utk aku.. aku sanggup tunggu..xkisah brape lame pon.. doakan la yang terbaik utk aku ..setiap org ade impian n harapan.. huhu gatal jap.. hehe.. tp tu la hakikatnya.. sbb seseorang berjaya buka kunci pintu hati ni yg sejak dr dulu lg xprnh terbuka wlupun ramai yg mencubanya..=) aku rase tenang n bahagia.. tp kami mahu membina dulu kerjaya n cita2.. smg segalanya menjadi PASTI suatu hari nnt.. insyaALLAH.. smg kami sabar, tabah n tenang menghadapi apa jua cabaran yg dtg.. ALLAH sentiasa ad bersame kita walu d mana jua.. papepon CINTA ILAHI tetap yg kita cari n CINTA ALLAH yg paling PASTI..=)

LAD kami berakhir dgn jayanya.. insyaALLAH raye nnt kami semua akn dtg lg.. rindu sama keluarga angkat n jiran2 sblh tu.. hehe.. tggu akk angkat bersalin.. 3 bln lg.. dptla anak sedare angkat nnt.. hehe.. bestnye dpt baby.. =)

sememangnya dlm hidup ni ALLAH akn menguji kesabaran, ketabahan , kekuatan n keimanan hambaNYA.. smg ALLAH sentiasa melindungi semua kaum muslimin n muslimat..

1 RAMADHAN 1431 H

Ramadhan tahun ni mgkin yg terakhir d UKM.. bersama sahabat2 seangkatan d JPDK.. 1 Ramadhan kami sambut bersama d rumah KJ.. Kami solat maghrib, Isyak n terawih bersama.. Alhamdulillah.. segalanya berjalan lancar.. pastu makan sama2.. satu lagi kenangan manis telah kami cipta.. pasni kami akan terus melakar kenangan utk d jadikan kenangan pd masa depan.. Terima kasih buat KJ, Dr Fariza n keluarga serta semua sahabat.. Selamat menjalani Ibadah puasa =) smg ALLAH permudahkan segala urusan kita.. Love U all.. THANK YOU ALLAH ..

Monday, April 19, 2010

18 APRIL 2010



inspirasi hari ini.... created by piqa =)

hari ini..
malam ini..
berbumbungkan langit..
berlantaikan jalan..
walaupun tanpa sinaran bulan dan kerlipan bintang..
hanya bercahayakan lilin dan lampu neon..
namun ia tidak menghalang pertemuan kita..
meraikan detik2 indah bersama..
melakarkan kenangan yg akan menjadi memori..
sebuah persahabatan..
sebagai bukti cinta kita..

"disini jua memori tercipta, walau seketika terjalin kasih kita"

semoga ukhwah dan silaturrahim yg terjalin ini,
akan sentiasa d redhai dan diberkati ALLAH..
insyaALLAH..
ape yang penting....????????
KERJASAMA.......!!!!

ukhwah ini indah andai kita benar2 menghargainya...
ukhwah ini ceria andai kita terus bersama menceriaknnya..
terima kasih semua..


* special wishes to erny ( birthday girl-18/4) selamat hari lahir.. semoga pnjg umr, mrh rzki n trus berjaya.. frenship forever... >3
* to bani n k.erma >> happy becoming birthday..may ALLAH bless U..

* to all my lovely friends >> JPDK 08-11 >>> gud luck n try our best final exam ni.... <3

Monday, March 8, 2010

<< bukan rahsie>>

IZAC da lps da.. Alhamdulillah.. seronok sgt.. kt handle prog knk2.. best giler.. hehe..kt rse happy sgt dgn dyorg.. rse ceria je..kan best ari2 men dgn bdk2.. xyah la nk sakit ati or gaduh2 cam kwn dgn dak2 bsr2.. hehe..

pas abes prog knk2 tu.. duk la lpak2 kat khemah.. ms tu tggu time mkn.. tman kwn isi minyak motok wn die.. kt yg kene bw moto tu yg minyaknye da kat merah da.. naseb2 la tu..... d persimpgn roundabout tibe2......... moto terhenti.. sbb mnyk abes..hahahaha.. da kene sorong g petronas terdekat.. mse tu pns terik sgt.. fuhhhh.. sabar je..

sblm g kuar tu kat bwh khemah tu satu kejadian yg x d duga berlaku.. kt x sengaja.. niat kt len tp bdk2 tu pk len.. da terkantoi.. hahahaha.. tp msh terkawal lg la wlupun ade yg tnye2 gak pastu.. huhu.. kt trus blah la dr situ.. segan dok.. huhu.. mls nk pk.. ala biarla... citer lme.. mls nk komen pape... kt FOKUS ape yg PENTING... mcm yg die ckp kat kt..emm biarla org nk kate ape.. lme2 t snyp la tu.. jnji kt xwat slh.. papepon segalanya ALLAH da tntukan.. kt hnye merancang dan berdoa yg terbaik.. =)

Tuesday, February 23, 2010

cuti mid sem 09/10...

bermulalah cuti mid sem 13/2/2010.. kt alik uma 12/2.. gerak kul 1.2o dr hetian kajang.. smpi jb kul 6.40.. my paman da tggu dkt sejam lbih.. huhu.. sian dy.. die kuar pjbt kat pjbt pelajaran johor tu kul 5.30 n then kene tggu kt lak.. xpe la sbb sygkn ank sedare yg baik ni.. hehe..

esoknye 13/2/2010.. hari yg istimewa sangat.. hari pertunangan.. bukan kt yg tunang taw tp satu2 nye abg kesayangan kt... insyaAllah akn dpt kakak.. hehehe.. suke sgt.. ye r org xde akk apetah lg adik ppuan.. sorang2 je kn.. segalanya berjalan dgn lancar Alhamdulillah.. smg segala urusan d pernudahkan oleh ALLAH.. aminn..

hari selasa lak.. 16/2 kami st family g jln2 kat gunung pulai.. g mandi manda.. tp smpi da dkt tghari.. ala kt xmndi pon.. abg n adik2 kt je.. hehe.. tp ms tu xbw bekal pape.. sbb br pas brekfast kat uma.. seronok sgt bersama family mstu..

esoknye lak abg ajak g mandi manda lagi kat kluang.. hutan lipur gunung berlumut.. jauh giler tmpt tu.. dlm kwasn2 hutan.. kat satu felda ni nme dy felda ulu dengar.. jauh d pedalaman .. kat sini aku mndila.. best sgt.. kene buli je dn abg n adik kt tu.. pas mndi2 kami pon mkn la bekalan yg d bawa.. pastu ad satu kejadian makanan kami d curi monyet.. hahaha.. menjerit sume.. huhu.. lawak tol la mase tu.. naseb bek monyet tu amik mknn jer.. balik tu dlm kul 6 lbh gak la.. smpi uma da mlm.. ingt nk wat keje tp baring2 je trus tdo.. hehehe.. penat giler.. padahal abg ak yg drive.. adik yg sorg ni xleh hrp nk suh drive.. penakut.. hahahaha..

hari jumaat tu 18/2 pulak g kuar pontian.. jmpe kwn lme.. norai.. ktorg kuar berdua je sbb kwn2 len xdpt join.. xpe la.. ktorg round satu billion yg "agk bsr tu" huhu.. pastu g mkn pizza sm2.. hope pasni leh kuar sm2 lg..

hari sabtu g uma sedare kat parit semerah.. knduri kawin.. pas mkn2 alik uma la kn.. huhuhu.. tggu la xlme lg mkn nasi minyak kt lak taw.. hahaha.. eh2 bukn kt , abg kt la..kt lme lg.. nk abeskn study dlu .. lgpon lom ade calon lg.. heheehe.. =)

hari ahad 21/2 hari yg sgt ape ntah nk ckp ek.. kt nek bas kul 12 dr larkin.. birthday girl (ima) nek dr skudai.. lbh kurg kul 12 gak.. tp yg peliknye dia da smpi seremban dlu kul 4.. n da smpi ukm dlu da,, kt ni pulak smpi kl 5.30.. haha.. sm2 dgn teha lak.. padahal dy nek bas dr kote kul1.30.. mmg pelik la.. sbbnye bas yg kt nek tug lalu jln kmpung pas benti kat tampin.. pastu benti kat senawang lme lak tu.. sabar je la kami sume penumpang menunggu.. poning pale kt duk lme2 kat bas tu..
tp xpe la.. ad pepatah mengatakan " jauh perjalanan luas pemandangan"
betul la tu..

neik sem sgt sibuk.. mcm2 program.. exam lg.. huuu..
25-27 mac Karnival Kesenian Islam kat pavilion.. meh trun rmai2.. mcm2 aktvt ad..
5-7 mac ad IZAC..prgrm klej..
10-16 buln 3 ni balik johor.. tp bukn alik uma.. g kg pasir salam d ulu tiram pkampungn org asli utk prgrm latihan amali dakwah.. kursus wajib jabatan.. kami perlu wat persediaan dr pelbagai aspek.. cabaran paling bsr utk kami sem ni.. dokn semuanya berjalan dgn baik.. insyaAllah..

18 mac dinner klej.. MATK..
21 mac kok pnye prgrm lak..
24-27 mac ICAF kat pggung seni..
28 mac.. taklimat LAI kat ktams..
pastu cuti study week..
n then start la exm smpi 28 april..
3/5 lak da strt LAI.. huhuhu..takut la pulak..
ape2 pon seoga ALLAH permudahkan segala urusan kt..
insyaAllah.. aminn.. =)

Saturday, February 6, 2010

hati ohh hati..

salam.. lme da ak xupdate blog ni.. sbb bz la.. haha.. mcm bagus je kn.. huhu.. prgrm KPJ 1 2010 da abes.. Alhamdulillah sgalanya ok.. ni bz dgn asgmnt n keje2 len.. LAD da dkt.. pas tu kene LAI pulak ct sem t.. wahhhh.. full jdual aku. tp still kene bg mase utk diri. family, kwn2 n yg berkenaan..huhu..

3/2 aritu, sblm g meeting kat fak ak berkenalan dgn sorang akk ni.. huhu.. dia tegur ak dlu.. ak segan gak mule2.. tp ble dy hulur tgan, n aku pun smbutla.. ak rse sumting time tu.. kan best klu aku ad sorang akk..ak boleh kongsi cerita n ape je.. .. hehe.. hope persahabatn aku n akk tu akn berterusan.. ukhwah itu sebenarnya sgt indah jika kt menghargainya.. =) utk akk tu salam perkenalan n salam persahabatan dari piqa.. thanks akk.. emmm aku kan bakal dpt akk ipar.. so akn dptla sorang akk.. hehehe,,=)

dlm kesibukan buat mcm2 keje hati ni terase rindu sgt nak alik umah,,lme da xjmpe family tersayang.. mak akk nak alik umaaa.... huuuu...=( hari2 gayut dgn mak.. hahaaha.. ye r.. dgn sape lg ak nk bercerita n mengadu klu bukan dgn mak.. xkn nk cite dg abg lak.. hal ppuan beb.. xleh r.. hehe..

abg aku nk tunang dah ct raye cine ni.. tp aku xdpt tlg wat ape2 la.. huhu.. mudah2an segalanya yg d rncg berjln dgn baik n ALLAH permudahkn sgala urusan.. pasni turn aku pulak.. haha.. tp..... kene la cari calon dulu.. hehe..=)

hati ni pon rase rndu sgt pd someone .. xtaw la.. aku sgt sygkan org tu.. huhu.. insyaAllah klu ad jodoh.. kt hnye merancang n segalanya Allah yg tentukan.. wat mse skrg fokus ape yg penting.. mcm yg dia ckp.. semestinya la STUDY.. pas tu nk keje.. pastu br leh pikir hal lain.. doakn la yg terbaik utk aku n dia.. =)

ish2 duk merepek lak.. hahaha,, penat kms blik la.. lapo lak tu.. mulalah nk merepek n kacau org.. xde keje lain.. huhu.. ape2 pon kt kene selalu SENYUM =) senyum tu ubat.. penenang hati.. senyum tu kn manis rasenye.. hehehe.. so SENYUM.. SENYUM dan SENYUM =)tp jgnla senyum sorang2 jek.. hahaha.. ok nk smbung hias bilik.. heehehe..

Friday, January 15, 2010

... TERIMA KASIH. ..

tiba2 arini rse nk meluahkan perasaan lak kat blog ni..
pnt wat asgmnt KP, rht2 kn mnda jap.. lyan blog.. huhu..
td ad kls kul 8.. bgun pun agk lmbt pg td.. tp smpt subuh lg.. smpi kls pun kul 8..
ye r mne x bgun lmbt.. mlm tu ntah nape mate ni xrse nk tdo.. kul 3 lbh kot br leh tdo.. hehe.. cam xbese la pulak kn.. padahal sllu je tdo lwat kat u ni.. hahaha..
ad mting prgrm pengurusan jenazah mlm tu smpi kul 11.. pas tu alik blik smbg wat asgmnt.. da pnat.. tgah2 mlm on9 la jap.. chat dgn bestfren kt tu.. teha.. dy pun berjage wat asgmnt yg sme gak..

may b ad hkmh nape xleh tdo mlm tu.. hahaha.. naseb bek ada shbt baik teman..hehe.. wlupun hnya d alam maya.. YM la kn.. tp dia wat kt rse sgt tenang n happy ..terima kasih sgt2 pd dia seorang shbt yg sgt baik.. ye r kat kls asyik kene tgur je nape xceria cam dulu2.. tp kt rse kt cam biase je.. org je nmpk kt lain.. huhu.. whateverla.. yg pnting kt sntiase ceria je kn.. suke gelak2.. suka sakat kwn2. haha... tp org pun ske je sakat kita ni.. adil la kn.. bls2 balik.. hahaha..

sbtu n ahd ni ad perancgn baik punye.. nk g UPSI.. jmpe my geng.. umi,azie, daya n awie.. n junor2 intan seri.. smg ALLAH mmprmudahkn sgala urusan kmi..=)