Saturday, November 7, 2009


LOVE..??
ada apa dgn love tu..????
ada rahsia disebalik LOVE tu.. huhuhu
biarlah ia terus menjadi rahsia..
walau ape pon..
kita nk ucap terima kasih pada seseorang hamba ALLAH ni..
sebab dia jmpe kita punya kunci..
terima kasih byk2..

tapi......
simpankanlah dulu kunci tu baik2..
jgnlah hilangkan..

kita hanya merancang..
tapi ALLAH yg tentukan segalanya..
setiap yang berlaku itu ada hikmahnya..
ALLAH lebih tahu apa yang terbaik untuk hambanya..

- S A H A B A T -

yang atas tu bestfriend sejak 06..(sbb knl time tu)
susah nak jmpe kwn yg btul2 serasi dgn kita kn..?? bersyukur kenal dgn sahabat2 semua..

ni pulak pic f6 06/07 smka bandar penawar.. the best batch.. hehehe,,




yang bwh ni student JPDK 08/09 UKM-time sem 2 08/09..
kitorang semua rapat mcm satu family..


yg bwh ni pulak sahabat2 yg pling rapat d UKM- sme fak, sme klej..
ad lg 2 org tp xd dlm gmbr ni.. huhu..
sahabat2 lain pun semua baik2..
bersyukur kenal kamu semua..
thanks sudi jd kwn kite..=)



> UNTUKMU SAHABAT-SAHABATKU<
created by: pikoq.. 3.50 am..11/10/09 (lawa tarikh ni)

semalam, hari ini dan akan datang..
bersamamu sahabat terlakar pelbagai kenangan..
akanku bingkaikan d dlm hati..
agar ku ingati selalu..


bersamamu sahabat ku belajar erti persahabatan sejati..
tanpa sahabat d sisi, tentu hidupku sunyi..
satu masa nanti,mesti ku rindu gelak tawa dan gu
rau senda sababat2 ku..
sbb itulah kubingkaikan kenangan2 bersama agar dapat ku tatap selalu..

satu kata terungkap indah..
itulah dia sahabat dan ukhwah..

jalinan ukhwah antara kita semua, mengukuhkan tali persahabatan..
membuahkan kenangan yang manis..
menimbulkan kasih sayang yang erat..

terima kasih sahabat..
kerana membuat aku gembira..
kerana membuat aku bahagia..

sentiasa bersama d kala susah dan senang..
bersama menempuh ranjau2 kehidupan..
walaupun kadangkala terpaksa menempuh laluan berduri, jalan berapi..
walaupun cuaca panas, cerah, hujan, ribut n taufan melanda..

maafkan aku..
andai membuat hati terasa..
andai pernah terlepas kata..
andai ada janji yang tak tertunai..
andai ada tanggungjawab yang terabai..
aku hanyalah insan biasa yang xsempurna..

namun d hati ini..
hanya tuhan yang tahu..
segala apa yang aku rasa..
walaupun tidak dapat d kongsi semuanya bersama..
biarlah aku berkongsi segala yang manis..
yang pahit biarku telan sendiri..

walau apapun yang berlaku..
kuharap..
ukhwah ini akan terus tersimpul erat..
kasih sayang antara kita semua mesti terus dibajai..
agar sentiasa tumbuh subur..
bak pokok yang dijaga rapi..
INSYAALLAH..
ukhwahfillah abadan abada


Friday, November 6, 2009

>> H A T I <<


apakatahatiaku..

bila da tajuk blog apakatahatiaku..
mestilah ada tema hati..
bukan ape.. sbb nk tnjukkan hati la.. hehe..
nak letak hati sndiri xbleh la..
hati ni biarlah tetap disini..
KUNCI..tanpa gangguan.. huhuhu..

ada apa dengan hati..???
macam2 ada..
segalanya bermula dari hati..
hati punca segala kebaikan n keburukan..-niat la kan-

apakatahatiaku..
tentulah dari apa yg lahir dari hati..
tentang banyak perkara dalam hidup ni..

macam2 kata dikaitkan dengan hati kan..??
suka hati.. sakit hati. besar hati.. kecik hati.. makan hati.. busuk hati..
hmmmmmm buah hati pun ade.. hehehe..
sbb dlm hidup ni bergantung pada hati..
kalau xde hati semua xjd.. btul x..??

so.. hati yg kita ade ni jagalah ia baik2..
jgn biarkan ia ternoda dengan titik2 hitam..
berhati2lah dlm setiap ape yg kita lakukan..
beribadahlah kepada ALLAH dgn hati yg ikhlas..